Er du virksomhedsejer, og har du brug for stærke programmør-kompetencer, så skal du for alt i verden holde dig fra Danmark. Høj løn, høj skat og for få skarpe udviklere på markedet. Cirka sådan har det lydt i en årrække. Nu tyder en del på, at fortællingen skal revurderes. For her er masser af eftertragtet arbejdskraft.

Som Børsen skriver mandag den 24. januar, er danske udviklere i rigtig høj kurs. Og det er vel at mærke udviklere bosat i Danmark.

Læs: 800.000 job besættes hvert år i Danmark

Eftertragtet arbejdskraft handler mere om loyalitet end superstjerner
Tidligere har Simcorp været nævnt som en massiv dansk succes på udviklingsområdet med masser af danske udviklere ansat.

I Børsens artikel fremgår det, at en række mindre opstartsvirksomheder som Podio, Zendesk og Vivino vælger en ny forretningsmodel. Den kommercielle del af forretningen flytter til Silicon Valley, hvor kunder, netværk og finansiering er på et helt andet niveau end i Danmark.

Læs: Hårde fakta om rekruttering i Danmark

Samtidig vælger de så at fastholde udviklingen i Danmark/København. Her er der et fælles træk, der vejer meget tungt. Det er ganske enkelt langt nemmere at fastholde gode udviklere i virksomheden. I USA er lønkravene enorme, og loyaliteten er minimal, fordi alle drømmer om at finde netop den ide, der gør dem til den næste Mark Zuckerberg.

Så måske kan danskernes begrænsede mobilitet på arbejdsmarkedet ende med at vise sig som et nyt guldæg?

Sådan skaber du den bedste brugeroplevelse på jobsektionen af hjemmesiden