single

Storrumskontor i modvind

Siden storrumskontorerne for alvor begyndte deres indmarch på det danske arbejdsmarked i 00’erne har de været udsat for voldsom kritik. Fortalerne har promoveret ideen om det åbne, lyse og venlige miljø med alle muligheder for hurtigt at dele viden. Kritikerne har omvendt været kradse med brug af ord som støjhelvede, stressmotorer, produktivitetsforringere, sparegrise og lignende.

Storrumskontor hos coreworkers

Ikke alle er vilde med et storrumskontor. Men hos coreworkers fungerer det nu rigtig fint.

Storrumskontor årsag til unødvendige fejl
Nu har Ugebrevet A4 netop offentliggjort en ny undersøgelse. Og konklusionen er klar. 60 % af alle adspurgte oplever, at de åbne kontorlandskaber giver dem koncentrationsbesvær. Heraf angiver hele 35 %, at kontorerne gør, at de laver fejl, som de ikke ville lave, hvis de havde den nødvendige arbejdsro.

Få 6 gode råd til intern kommunikation

Fagforeninger – det er en spareøvelse
Målingen bekræfter en lignende 6 år gammel måling, hvor tallene var næsten identiske med de nye tal. Fra fagforeningsside (HK) mener man, at konklusionen nu må være, at storrumskontorerne først og fremmest er et spareredskab for ledelsen.

Jo flere medarbejdere, der kan stuves sammen på mindre plads, jo mere kan der spares.

Arbejdsgivere – vi er stadig i en læringsproces
Fra arbejdsgiverside (DA) erkender man, at der er udfordringer. Men DA pointerer, at det stadig er en proces, som mange skal vænne sig til, og virksomhederne gør meget for at arbejde med problemet.

Læs også om nedbringelse af sygefravær på en af Danmarks største arbejdspladser

Forskere – der er flere nuancer
Fra forskningsside kan man se, at tendenserne i undersøgelsen bliver bekræftet et langt stykke hen ad vejen. Samtidig gør man opmærksom på, at det er vigtigt at se på funktionen, før man fælder dom. For nogle grupper af medarbejdere vil det være en klar fordel med et storrumskontor, men de er trods alt nok i mindretal.

De fleste jobfunktioner kræver således en stor del tid, hvor der arbejdes koncentreret og fokuseret med en given opgave. Herfra føler vi os kun sikre på en ting. Debatten er langt fra slut.

Nyhedsbrev

Artikler, interviews, trends og best-practice direkte i din inbox.
tilmeld