De færreste er i tvivl om, at ingeniører har en endog meget høj faglig identitet. Nu viser det sig så, at de også er meget glade for deres arbejde. Faktisk hører de til blandt de mest tilfredse, viser Ennovas European Employee Index, der undersøger arbejdsforhold på tværs af 28 lande.

Frihed til selv at planlægge
En af de helt store årsager til arbejdsglæden er friheden til at styre sit eget arbejde. Det er således kun ledere, der har større frihed end ingeniører, når det gælder planlægning af eget arbejde.

De gør verden bedre
En anden topscorer for ingeniørerne er den gamle kliché med at gøre en forskel. Og hvor fortærsket den end måtte være, så har det betydning at have et arbejde, der giver mening på et højere plan. For rigtig mange ingeniører mener faktisk, at de og deres virksomhed hjælper med at gøre verden til at bedre sted.

Ingen roser uden torne
Den altovervejende positive tone har dog også en bagside. I det øjeblik tiden bliver for kort til at løse opgaverne, kan friheden til selv at planlægge hurtigt blive dyrekøbt. Det er i hvert fald forsker Anders Buchs konklusion efter at have interviewet et større antal ingeniører som del af arbejdet med bogen “Videnarbejde og stress – mellem begejstring og belastning“.